גבינות מיוחדות עם טעמים בלתי נשכחים

כ-200 סוגי גבינות עשירות, איכותיות ומיוחדות מחכות לכם כאן אצלנו. אנו מייבאים גבינות ממיטב היצרנים בכול העולם, כך שבין היתר מחכות לכם פה גבינות מצרפת, שוויץ, איטליה, הולנד ועוד. מאחורי כל גבינה ישנו הנינוח והסיפור שלה, וזאת כי אנו מאמינים שגבינות הם הרבה ומעבר למוצר צריכה, גבינות מייצרות חגיגה קולינרית – יכולות להפוך כל ארוחה להיות הרבה יותר מושחתת, עשירה, ייחודית וכמובן שגם טעימה, כאשר לרגע אין להתעלם מהעובדה שגבינה טובה לצד יין טוב, כמה פירות עונתיים וקרקרים שווים, בין רגע הופכת לארוחה יוקרתית ומאוד מרשימה.

גבינת מנצ'גו

גבינת מנצ'גו

גבינת מנצ'גו משתייכת לגבינות הקשות והיא ידועה בטעמה הפיקנטי והעדין. הסגנון שלה ספרדי והיא מגיעה אלינו מחבל "לה מאנצ'ה" שבספרד. מי שטעם את הגרסה המקורית בוודאי זיהה את טעמו הייחודי של חלב הצאן (ובפרט של חלב הכבשים) ואת הטעם העמוק ששולח את התודעה לצאן שמלחך עשב באחו. בכריך ובסלט חובבי הגבינה מוצאים עבורה שימושים רבים,

מידע נוסף »
גבינת מוצרלה

גבינת מוצרלה

בעיקרון המונח "מוצרלה" אינו בא להגדיר שם של גבינה ספציפית, אלא קבוצה של גבינות טריות ואיטלקיות. גבינות אלו לרוב לא יהיו מפוסטרות ויעברו תהליך שכולל סיבוב עוצמתי ולבסוף חיתוך (פעולת החיתוך היא שהעניקה לגבינה את שמה). מרכיבים חשובים הגבינה המוכרת מגיעה אלינו מחבל קמפניה שבדרום איטליה, אך היא ידועה בכול העולם ולו בשל מרקמה הרך

מידע נוסף »
גבינת גאודה

גבינת גאודה

אין לדבר על גבינה קשה מבלי להזכיר את גבינת הגאודה, אחת הגבינות הפופולאריות ברחבי העולם. מה הופך אותה לכה פופולארית? השילוב של המרקם המוצק והנעים לצד טעם מרתק שנע בין פיקנטיות עדינה למרירות קלה. בין גבינה ישנה לצעירה הגאודה קרויה על שם העיירה ההולנדית שבה היא פותחה, אך היא גם מיוצרת בכל רחבי העולם. מכאן

מידע נוסף »
אמנטל

גבינת אמנטל

גבינת אמנטל מגיעה אלינו משוויץ מעמק "אמה", והיא יוצרה לראשונה עוד במאה ה13. כיום קיים מגוון נרחב של גבינות אמנטל שמיוצרות במדינות נוספות (כולל ישראל), אך רק אלו שנוצרו בעמק אמה ורק אלו שמשתייכות לסוג Allgäuer Emmentaler שמיוצר בגרמניה מנופפות בגאון בסטטוס AOC – תו תקן צרפתי יוקרתי. מי שמבקש לוודא שהגבינה אכן מקורית, יכול

מידע נוסף »
גבינת ברי

גבינת ברי עיזים

גבינת ברי אחת הגבינות המוערכות בעולם ופרט בצרפת הינה גבינת הברי, ובהתאם היא מחזיקה בתואר "גבינת המלכים", ולו בשל מלך צרפת שנחשף אליה במאה ה18 ומאז הוא ואומה שלמה התאהבו בגבינה, ואף יש שייחסו לה את נפילת המונרכיה הצרפתית, ולו כי לואי ה16 לא עמד בפיתוי: בעת מנוסה עצר בפונדק דרכים בכדי ליהנות מטעמה, עובדה

מידע נוסף »
גבינת קממבר

גבינת קממבר

אי שם בנורמנדי שבצפון מערב צרפת יוצרה לראשונה אותה גבינה מופלאה – הקממבר. בעבר נהגו לאכול אותה לצד לחם ויין, אך כיום גם נהוג לאכול אותה בכריכים וסלטים ולצד שלל פירות העונה, כגון ענבים, אגסים ותאנים, וזאת לצד ליווי של יינות לבנים. מאפייניה של גבינת הקממבר מדובר באחת הגבינות הצרפתיות היותר מפורסמות, ולו בשל הטעם

מידע נוסף »
גבינת פרמז'ן

גבינת פרמז'ן

גבינת הפרמז'ן היא ללא ספק מלכת הגבינות, וזאת בשל מעמדה המיוחד שהיא צברה במטבח העולמי, טעמה העז והעמידות המרשימה. כל מי שמכיר ואוהב פסטה, גם מכיר את גבינת הפרמז'ן שמלווה נהדר מגוון מנות ורטבים (כגון רוטב פסטו ואלפרדו), ואכן טעמה האגוזי, מלוח פיקנטי מעניק ארומה נפלאה לשלל מנות, כאשר לכל זאת נוסף המרקם הגרגירי שמעניק

מידע נוסף »
גבינת גרוייר

גבינת גרוייר

גבינת גרוייר הינה שוויצרית. גבינה זו מביאה עמה מסורת ארוכה לצד ניסיון רב, וזאת כי היא מיוצרת מאז המאה ה21. טעמה של הגבינה הולך ומשתבח עם הזמן, אך בעיקרון טעמה אגוזי מתוק, משולב עם נגיעות מלוחות. תהליך ההבשלה הבסיסי אורך כחמישה חודשים ובתומו הגבינה מקבלת את מרקמה הגרגירי. גבינת גרוייר – שילובים מומלצים אם נבקש

מידע נוסף »
גבינת בושה

גבינת בושה

גבינת בושה עיזים גבינת בושה עזים מגיעה אלינו מצרפת. גבינה זו נחשבת לגבינה חצי רכה וכפי ששמה מעיד, היא עשויה מחלב עזים. חלק מייחודיות הגבינה טמון בטעמה המיוחד, טעם שמשחק עם גבולות של מתוק ופיקנטי, כך שגבינת בושה אינה צריכה לידה דבר נוסף, וזאת כי ביס אחד שלה מהווה חגיגה של טעמים, כזו שבין היתר

מידע נוסף »

אודות הליך הייצור

בין אם מדובר בייצור גבינה באיטליה או בשוויץ, ובין אם מדובר בייצור גבינה כחולה או חצי קשה, תהליך הייצור הוא לרוב אחיד – כולל חימום של חלב עד לכדי מצב בו החלבונים מתמצקים ונפרדים. עם זאת, מנקודה זו ניתן למצוא מגוון שיטות שמשפיעות באופן ישיר על איכות התוצאה ועל שירת הטעמים שמתחוללת בפה, ולו כי משחקים עם תוספי תיבלון, סוגי חלב, אופי הבישול ואופי ההתססה משפיעים רבות על טיב התוצאה. כך למשל על מנת לקבל גבינה קשה נהוג להוסיף פטריות וחיידקים ועל מנת לקבל גבינה כחולה יש להוסיף נבגים מסוג פנציליום.

לכל מדינה ישנה דרך מסורתית לייצר גבינה, כאשר כל שיטה מחזיקה בסודות שלה, סודות שבין היתר מתייחסים למיקום הייצור, לשיטת הייצור, למרקם ולתוספים, אך אם נלך אחורה בזמן, נמצא שבדומה לנקניק, כך גם הגבינה נחשבת כמוצר קדום, ואם נאמין לאגדה, נמצא שכמו כל דבר טוב אחר, כך גם הליך הגיבון התגלה במקרה, ע"י רועה צאן שמילא לדרך חלב בנאד. לאחר כמה שעות של הליכה עצר רועה הצאן לנוח וביקש לשתות, ואז גילה שהגבינה הופרדה לשניים – לנוזל ולמוצק. הוא שתה את מי הגבינה, טעם מהמוצק וגילה שגם זה וגם זה מאוד טעימים. בנוסף, ממצאים שמלפני 7,000 שנה (כדי חרס מחוררים) גם כן מעידים על הליך ייצור הגבינה, אך רק במאה ה19 החלו לייצר גבינות מפוסטרות, כאלו שיותר בריאות ובעלות אורך חיי מדף יותר ארוכים.

הגבינה לאורך ההיסטוריה

יין הוא אחד מהמשקאות היותר קדומים, מרתקים, מגוונים ואף משמחים. יין יוצר כבר לפני כ8,000 שנה, אך גם כיום יש קורסים ייחודיים שבין היתר נלמדים באוניברסיטאות יוקרתיות ברחבי העולם. מכאן שכל יין עשוי ליצור חוויה שונה, וזאת כי הוא מושפע משילובי זנים, אופי הייצור, סוג החבית, התנאים הסביבתיים, אופי היישון ועוד. מכאן שיין הנו תוצר של מדע מדויק ובו זמנית תוצר של סקרנות ויצירתיות, ועל כן מביני דבר ופשוט אנשים שאוהבים יין יודעים להעריך יין טוב. מכאן שאם גם אתם מחפשים יינות איכותיים, מרגשים, עמוקים ושמגישים הד של מסורת ונופים רחוקים, הגעתם למקום הנכון.

שורת טעמים אינסופית

סה"כ גבינות כוללות רמות משתנות של שומן, חיידקים, אנזים הקרשה, עובש ומשחק עם תהליך ההתיישנות, אך עדיין שורת המרקמים והטעמים שניתן לקבל היא אינסופית, כך שתמיד כיף לחדש ולגלות טעמים נוספים, ואכן אנו דואגים לגוון את המבחר ובו זמנית לדבוק באיכות הגבוהה ביותר.

אצלנו תוכלו למצוא גבינות קשות, גבינות חצי קשות וגבינות כחולות, לדוגמה גבינת גרוייר רזרב משוויץ, פרמז׳ן רג׳יאנו מאיטליה, מנצ׳גו מספרד, ברי מצרפת, בושה עזים מצרפת, תום עזים מצרפת, קממבר מצרפת, צ׳אדר מאנגליה ועוד. אנו מייבאים באופן אישי לצד הקפדה גבוהה על איכות חומרי הגלם ומתן שירות מעולה. מוזמנים לגלות טעמים חדשים.

מבקשים טעימה?

Call Now Button גלילה למעלה