fbpx

פסטות 

כולם אוכלים ואוהבים פסטה, אך פסטה היא הרבה ומעבר למה שאנשים נוטים לחשוב. פסטה היא מסורת, פסטה היא תרבות ופסטה מציעה מגוון נרחב של סוגים ומרכיבים. בארץ המונח פסטה מתייחס למאכל האיטלקי הידוע, אך מדובר בשם כללי, ובתור התחלה נציין שיש פסטה שעשויה מקמח ומים, יש פסטה שכוללת ביצים, יש פסטה שעשויה מסולת וכדומה.

סוגי פסטות ועוד

ישנה אגדה שמספרת שמרקו פולו ייבא את הפסטה מסין. בין אם האגדה נכונה או לא, העובדה היא שקיימים כיום לא מעט סוגים ורק כאן אצלנו במעדניה תמצאו שלל פסטות איכותיות שמיובאות היישר מארץ המקור- מאיטליה. בין היתר בחרנו להציע ללקוח לינגוויני, פנה, פארפלי, רגטוני, פוזילי, פרפדלה, פטוצ’יני ואף ניוקי, רביולי בטטה, רביולי גבינות צאן, רביולי ארטישוק, רביולי פטריות ורביולי ארבע גבינות.

פסטה שחורה עם בייבי שרימפס

פסטה שחורה

הפסטה מגיעה אלינו מאיטליה וגם בארץ היא מאוד אהובה. באופן כללי פסטה עשויה ממים וקמח (קמח דורום במקרה האיכותי) ולעיתים היא גם מכילה ביצים. נהוג לחלק את הפסטה לשתי קטגוריות עיקריות: פסטה טרייה ופסטה יבשה, כאשר פסטה טרייה נשמרת בהקפאה או בצינון ואילו פסטה יבשה עוברת תהליך ייבוש שמאפשר לה חיי מדף ארוכים. לצד מגוון

מידע נוסף »
פוזילי פסטה

פוזילי פסטה

הילדים יגדירו פסטה זו כפסטה ביסלי, ולו בשל הצורה המוכרת, אך המבוגרים יבחרו להגדיר את צורתה כספירלה (או כבורג). מדובר בפסטה מסורתית שמקורה באזור קמפניה (דרום איטליה). אל הסוג הזה הרוטב נדבק בקפידה אך במידה – לא כפי שהוא נכנס לחללים הפתוחים שמציעות פסטות אחרות. רטבים מומלצים פוזילי פסטה בעיקר מתאימה לסלטים קרים ולמנות קדירה,

מידע נוסף »
פפרדלה פסטה

פפרדלה פסטה

באיטליה נוהגים לכנות פסטה זו "פפרדלה פפרה", ואם אתם מבינים איטלקית, בטח זיהיתם שהמשמעות היא "לזלול", ואכן פסטה זו מציעה חוויה מעט שונה ומאוד מהנה, וזאת בשל העובי (20 מ"מ) והאורך של האטרייה. מדובר בפסטה שמזכירה את הפטוצי'יני ואף את הסוג טאלייטלה, אך זו הרבה יותר רחבה. נראות מבטיחה הפפרדלה הולכת נהדר עם מגוון רטבים

מידע נוסף »
פסטה ריגטוני

פסטה ריגטוני

פסטה ריגטוני הנו אחד משלושת הסוגים העיקריים של סוגי הפסטה שמיישרים קו עם המונח המקצועי "פנה". מכאן שבאיטליה נוהגים להכין "פנה לישה", "פנה חלק" ואת הסוג הנ"ל: "פנה ריגטה" שגם מכונה "פסטה ריגטוני", כאשר המונח "ריגטה" מתייחס לחריצים שמאפיינים את המבנה. רטבים מומלצים פסטה ריגטוני נראה כמו צינורות קצרים ומחורצים לאורך. בשל החריצים, סוג הפסטה

מידע נוסף »
לינגוויני ספגטי

לינגוויני ספגטי

באופן כללי המאכל ספגטי מתייחס לאטריות ארוכות, דקות ומלאות. מקור השם מגיע מהמילה האיטלקית spago  שמשמעותה חוט דק. פה נמצא שלוש וריאציות עיקריות: "ספגטי אלה קיטרה" (ספגטי בעל חריצים אופקיים), ספגטיני (הסוג הדק) וספגטוני (הסוג העבה). המבנה של לינגוויני ספגטי השם לינגוויני מגיע מארץ המגף והפסטות – איטליה כמובן, אך אם נדייק, נציין שהמקור הינה

מידע נוסף »

פסטה איכותית

פסטה נחשבת כמנה פשוטה, ואף ידוע שילדים רבים אוהבים פסטה נקייה ללא רוטב. עם זאת, אם רק תעמיקו בתחום, תגלו עד כמה ניתן לשדרג מנה פשוטה, תגלו איזו חשיבות אדירה יש לבחירה בסוג הפסטה המתאימה ביותר ועד כמה זה מהותי אם היא טרייה ועשויה מחומרי גלם איכותיים, ממש כפי שאנו מציעים. מכאן שאתם מוזמנים להכיר (ולטעום) את המושג "פסטה איכותית" – כזו שמביאה עמה נדבכים של מסורת ענפה, זיכרון של אדמה, בישול ביתי והמון אהבה.

ליד מעל ומתחת

פסטה מהווה תענוג גדול, אך תמיד רצוי להוסיף את הרוטב שיקפיץ את הטעמים, ועל כן קיימים רטבים מוסכמים שנחשבים לפופולאריים ביותר, ואם אתם חובבי פסטה, בטח כבר ניחשתם שמדובר ברוטב פסטו, רוטב אלפרדו, רוטב עגבניות ורוטב בולונז. מכאן שניתן ליצור אינסוף ארוחות, אם רק בכול פעם נבחר בסוג אחר של פסטה. מסקנה? תנסו להישאר עם אותו הרוטב האהוב ולגוון רק בסוג הפסטה – אתם עתידיים לגלות אהבות קולינאריות חדשות.

טיפים של מקצוענים

חשוב לנו שתפיקו מהפסטה שלנו את המיטב ועל כן נעביר מספר דגשים חשובים: אל תבחרו בסיר קטן מדי, בעת הבישול הפסטה צריכה מקום לנוע. לפני הבישול המליחו בנדיבות את המים. אל תוסיפו למי הבישול שמן – הוא ימנע מהרוטב להידבק כראוי. הוציאו את הפסטה מהמים במצב אל דנטה (היא תמשיך להתבשל ברוטב). תשמרו כף ממי הבישול עבור הרוטב , מהלך זה יעניק "גוף" לטעמים הנלווים. מה עוד? הגישו אך ורק בקערה – הרבה יותר כיף ונוח!

מוזמנים להכיר עולם של טעמים

אצלנו תוכלו למצוא סוגי פסטות איכותיות מהארץ ומהעולם, כאלו שנבחרו בקפידה ויובאו באופן אישי, לצד החמרה על איכות חומרי הגלם, שירות מעולה וטעם מדויק שלוקח לטיול בזמן. מכאן שאם חשבתם שאתם מכירים פסטה, אתם מוזמנים להכיר אותה מחדש, ופה אצלנו מחכה לכם עולם שלם של סוגים, צורות וטעמים – מוזמנים לגלות את הסוג המועדף עליכם!

Call Now Button גלילה למעלה