fbpx

גבינת מוצרלה

גבינת מוצרלה

בעיקרון המונח "מוצרלה" אינו בא להגדיר שם של גבינה ספציפית, אלא קבוצה של גבינות טריות ואיטלקיות. גבינות אלו לרוב לא יהיו מפוסטרות ויעברו תהליך שכולל סיבוב עוצמתי ולבסוף חיתוך (פעולת החיתוך היא שהעניקה לגבינה את שמה).

מרכיבים חשובים

הגבינה המוכרת מגיעה אלינו מחבל קמפניה שבדרום איטליה, אך היא ידועה בכול העולם ולו בשל מרקמה הרך וטעמה העדין. הגבינה עשויה בעיקר מחלב באפלו שידוע כעשיר בקזאין ושומן והגבינה עצמה עשירה בוויטמין B, סידן, אשלגן וזרחן, וזאת בזכות השומן הרווי והחלבון שלקוח מהחי. מצד שני, אם נוטים לסבול מכולסטרול גבוה או ממחלות לב, מוטב ליהנות מגבינה אחרת.

עשייה מסורתית

מוצרלה אינה עוברת הליך של המלחה, עובדה שמשפיעה על חיי המדף שלה. אי לכך לאורך שנים הגבינה לא יוצאה מקמפניה, ואילו רק לאחר שפותחו יכולות פסטור וקירור, התאפשר לייצא את הגבינה למחוזות אחרים ואף מחוץ לאיטליה. מי שיגיע לחוות מסורתיות בדרום איטליה, יזכה ליהנות מעשייה ביתית של מוצרלה, עשייה שמשמרת טכניקה שעברה בין הדורות.

שימוש במוצרלה

המוצרלה ידועה כאידאלית עבור הגשה על פיצה, כאשר הפיצה הנפוליטנית מהווה דוגמה מנצחת. בנוסף, המוצרלה אידאלית גם עבור סלט קפרזה ולזניה, אך אם מבקשים ליהנות מהגבינה מבלי לגעת בה יותר מדי, מומלץ להגישה לצד פרוסות עגבנייה טרייה, עלי ריחן, שמן זית ומעט מלח גס.

Call Now Button גלילה למעלה