fbpx

בשר סרטנים

בשר סרטנים

יש לא מעט סוגים של סרטנים, אך הנפוץ ביותר בארץ הנו הסרטן הכחול. סוג זה מגיע ממגוון מקומות, אך בעיקר מים סוף. טעמו של הבשר מתקתק ומרקמו וטעמו מאוד עדינים. מבחינת צבע, גווני השריון נעים בין כתום (של הנקבות) לכחול (של הזכרים), כאשר סרטן שנחשב גדול יכול להגיע ל20 ס"מ.

בחינת טריות

בארץ ניתן למצוא סרטנים בכול ימות השנה, אך בחורף יותר מומלץ לרכוש, וזאת כי אז הם יותר בשרניים. על מנת לוודא שהסרטן אכן טרי, יש לבחון שהזרועות מחוברות היטב לגוף ובעת מגע עם מים הגוף צריך להרגיש נוקשה. כמו כן, כל עוד מתקשים לקלף את השריון, סימן שמדובר בסרטן טרי. 

טיפול מקדים

לאחר שרוכשים מומלץ ישר לבשל, אך אם בכול זאת עולה הצורך להקפיא, יש להקפיד על שני כללים: ראשית שהסרטן שלם ושנית שהוא עבר חליטה קצרה, וזאת על מנת לשמר את איכות הבשר כהלכה. מבקשים לשמור במקרר? ובכן בשר סרטנים מפריש לא מעט נוזלים ועל כן מוטב לפרוש מעליו מגבת ולהניח בצלחת.

שלב הניקוי

בשר סרטנים טעים ביותר, אך דורש הכנה מקדימה. מכאן שיש לקלף את השריון מהגב, לנקות את הזימים שמשני צדדיו (באמצעות כף) ולבסוף לשטוף במים קרים.

שלב הבישול

סרטנים ניתן להכין במגוון דרכים. ניתן לצלות אותם בשלמותם על הגריל, לאפות בתנור, להכניס לתבשילי קדירה, להכין מהם קציצות גורמה ואפילו לאדות – בתיאבון!

Call Now Button גלילה למעלה