fbpx

פירות ים

פירות ים פותחים קטגוריה עצמאית של אוכל גורמה, וזאת כאשר פירות ים טריים ויודעים כיצד לטפל בהם במהלך הבישול, הרי שללא ספק מדובר בארוחת מלכים – ארוחה מיוחדת, מרשימה ועשירה בטעמים, ועל כן אם מבקשים להכיר חנות שבה ניתן לרכוש באופן בטוח ומהנה פירות ים איכותיים, ובו זמנית ליהנות מהמלצות ומשלל זנים, הרי שהגעתם למקום הנכון!

בוטרגו

יש שאומרים בוטרגו ויש שאומרים בוטארגה, אך הכוונה בהחלט זהה, בשני המקרי מתייחסים למאכל של ביצי דגים, כאשר הדג יכול להיות טונה, בורי או מולית. את הבוטרגו ניגן להגיש כ"מנה ליד" (מתאבן) ואף ניתן לקשט עמו שלל מנות. המאכל נפוץ בעיקר במטבח הסרדיני, הצרפתי ובמטבח הסיציליאני, אך גם בארץ הוא מוכר ומוערך. הליך ההכנה על

מידע נוסף »
קוקי סאן ז'אק

קוקי סאן ז'אק

קוקי סאן ז'אק היא צדפה שמיועדת לאכילה, או יותר נכון לומר שהיא רכיכה ימית שניתן למצוא בכול אוקיינוס. יש כאלו שמגיעות היישר מהים ויש כאלו שגדלות בברכה. צדפה זו זוכה לשלל מתכונים מעוררי תיאבון ובין היתר למגוון שמות, כך שאם נעצור להציג אותה בשמה העברי, נמצא שקוראים לה "מסרק יעקב", אם כי שמה הפופולארי ביותר

מידע נוסף »
צלופח לאכילה

צלופח לאכילה

הצלופח מצוי בצפון האוקיינוס האטלנטי והוא מגיע ממשפחת "האקנה". הוא יודע לחיות הן במים מתוקים והן במים מלוחים, כאשר הוא עשוי להגיע לגיל 85. הצלופח מאורך ומעוגל ובכללי מזכיר את צורת הנחש. חלקו העליון מציג סנפיר ארוך שנע מהראש ועד קצה הזנב והוא נחשב דג מאוד גדול, כך שהוא מגיע עד ל3 מטר ועד ל110

מידע נוסף »
דים סאם

דים סאם

דים סאם הנו מונח סיני למאכל עממי ופירושו "נגיעות קטנות", ואכן מאכל מאודה זה טומן בחובו תשומת לב מרבית לצד הקפדה יתרה, וזאת כי המינונים חשובים, הבצק צריך להיות מאוד דק ואילו הכמות של המילוי חייבת להיות מדודה. סוגי דים סאם בעיקרון המונח "דים סאם" מיוחס לארוחה סינית שמושתת על מנות קטנות, כאשר ניתן לזהות

מידע נוסף »
קוויאר

קוויאר

הקוויאר הנו מאכל שמבוסס על ביצי דגים מומלחות, כאשר הוא יכול להגיע ממגוון דגים. עוד בימי הביניים נהגו לאכול קוויאר, אך עם השנים מעמדו של המאכל השתדרג וכיום הוא נחשב ל"זהב שחור", ולו בשל גובה המחיר. קוויאר בתרבויות השונות למרות שהקוויאר מסמל סטטוס יוקרתי, בתרבות המערבית ניתן למצוא שנעשה בו שימוש רב במסיבות וחתונות. במזרח

מידע נוסף »
מולים

מולים

יש לא מעט סוגים של סרטנים, אך הנפוץ ביותר בארץ הנו הסרטן הכחול. סוג זה מגיע ממגוון מקומות, אך בעיקר מים סוף. טעמו של הבשר מתקתק ומרקמו וטעמו מאוד עדינים. מבחינת צבע, גווני השריון נעים בין כתום (של הנקבות) לכחול (של הזכרים), כאשר סרטן שנחשב גדול יכול להגיע ל20 ס"מ. בחינת טריות בארץ ניתן למצוא

מידע נוסף »
בשר סרטנים

בשר סרטנים

יש לא מעט סוגים של סרטנים, אך הנפוץ ביותר בארץ הנו הסרטן הכחול. סוג זה מגיע ממגוון מקומות, אך בעיקר מים סוף. טעמו של הבשר מתקתק ומרקמו וטעמו מאוד עדינים. מבחינת צבע, גווני השריון נעים בין כתום (של הנקבות) לכחול (של הזכרים), כאשר סרטן שנחשב גדול יכול להגיע ל20 ס"מ. בחינת טריות בארץ ניתן למצוא

מידע נוסף »
קלאמרי

קלאמרי

קלאמרי הנו אחד המאכלים הפופולאריים והאהובים ברחבי העולם. קיימים מגוון זנים, כאלו שנבדלים האחד מהשני בצורה ובאיכות. כך למשל אלו שמגיעים מצפון הארץ יהיו יחסית ארוכים ומחודדים, אלא שמגיעים מדרום הארץ יהיו יותר עגלגלים, יש כאלו שמיובאים שלמים מהמזרח הרחוק (במצב קפוא), יש כאלו שמיובאים לאחר שהם כבר חתוכים לטבעות וכדומה. פה נציין שאם ניתן,

מידע נוסף »
שרימפס

שרימפס

אתם יכולים לבקש שרימפס ואתם יכולים לבחור בשם העברי ולבקש חסילונים, אך בכול אופן תקבלו את אותו מעדן – את אותו "פרי ים" שמציע מגוון נרחב של מנות מענגות. בריאות ושרימפס? קיימים מגוון סוגי שרימפסים. ישנו שרימפס קריסטל שבארץ מאוד מוערך וישנו שרימפס אדום, שרימפס לבן וכדומה, אך תמיד חשוב לוודא טריות, ולו באמצעות אבחון

מידע נוסף »

לא רק טעים גם בריא

מהרגע שבו הוכח שכולסטרול שמצוי במזון אינו מוביל לעלייה של כולסטרול בדם, אלא האחראי לכך הנו השומן הרווי, הרבה יותר אנשים החלו להכניס לביתם פירות ים, הרבה יותר אנשים גילו עד כמה הטעם ממכר ומענג כאחד. עוד ראוי לדעת שפירות ים אינם רק מאוד טעימים, אלא בין היתר נחשבים כבריאים, וזאת כי הם דלי שומן וקלוריות והם כן עשירים במינרלים, בוויטמינם (מקבוצת B) ואף באומגה שלוש. מכאן שאם נשווה פירות ים לבשר בקר, נמצא שרמת השומן הרווי שמצויה בפירות ים נמוכה באופן משמעותי מרמת השומן הרווי שמצויה בבשר, ועל כן טוב לדעת שמהבחינה הזו פירות ים יותר בריאים מבשר בקר. באותה נשימה נציין שפירות ים מכילים לא רק אבץ, ברזל, זרחן ומגנזיום, אלא בין היתר גם יוד – מינרל מהותי והכרחי עבור תזונה ראויה (אפקטיבי עבור תפקוד בלוטת התריס). 

אוהבים פירות ים ומחפשים סיבה נוספת להכניס אותם לתזונה השבועית? מחקר שהתמקד בתחום קבע שצריכה של פירות ים באופן שבועי מסייעת להגן באופן משמעותי הן בפני אלצהיימר והן מפני פגיעה מוחית. מדוע? התשובה נעוצה בחומצת השומן הבלתי רווי שהפירות מכילים, וזאת כי חומצה זו מגנה על תאי המוח.

כמה דקות ויש לכם ארוחה

אומנם עונת פירות הים מתחילה באירופה בחודש נובמבר והיא ממשיכה עד חודש אפריל, אך כאן בארץ ניתן ליהנות מהם בכול ימות השנה, במיוחד אם יודעים מהיכן לרכוש, כך שגם נהנים ממבחר וגם מטריות. אי לכך טוב להכיר מגוון מתכונים פשוטים, מענגים ומאוד מהירים, כך שאין יותר צורך לעמוד במטבח שעה ארוכה, אלא בתוך כמה דקות ניתן ליהנות מארוחת גורמה.

מכניסים לתפריט השבועי

כך תבדקו טריות

אין להתעסק עם טריות של פירות ים ועל כן חשוב לעקוב אחר הטיפים הבאים:

  • ריח רע מעיד על בעיה.
  • הטקסטורה של השרימפס חייבת להיות מבריקה וקשה. היא דהויה ורכה? סימן אזהרה!
  • בכול הנוגע למולים, וודאו שהם סגורים.

איכות!

אצלנו תוכלו למצוא פירות ים מובחרים וטריים בייבוא אישי. בין היתר מחכים לכם אצלנו שרימפס, מולים, קלמרי, צדפות, קוקי סאן ג׳אק ועוד. בנוסף, תמיד נשמח להכווין לגבי המוצר הרצוי ולהעניק טיפ עבור מתכון מנצח. גם אתם מבקשים לחקור את עולם פירות הים, להיות רגועים לגבי טריות ומרוצים מאיכות ללא תחרות? מוזמנים לפנות אלינו ולגלות עולם קולינארי עשיר ומפעים.

Call Now Button גלילה למעלה