fbpx

צלופח לאכילה

הצלופח מצוי בצפון האוקיינוס האטלנטי והוא מגיע ממשפחת "האקנה". הוא יודע לחיות הן במים מתוקים והן במים מלוחים, כאשר הוא עשוי להגיע לגיל 85. הצלופח מאורך ומעוגל ובכללי מזכיר את צורת הנחש. חלקו העליון מציג סנפיר ארוך שנע מהראש ועד קצה הזנב והוא נחשב דג מאוד גדול, כך שהוא מגיע עד ל3 מטר ועד ל110 ק"ג.

צלופח לאכילה

לקראת בישול צלופח

למרות שבארץ פחות נהוג להכניס למטבח את הצלופח (בין היתר גם כי הוא אינו כשר), בעולם הוא מככב במגוון מטבחים, במיוחד במטבח היפני. לפני הכנתו יש צורך במספר פעולות מקדימות. ראשית כיוון שהוא מכיל הרבה ריר (הריר מסייע לו לנוע) שוטפים אותו היטב ומשפשפים במלח שולחן. בנוסף, יש צורך להוציא לו את הקרביים, באמצעות חיתוך שנעשה לכל האורך, כאשר את הראש והזנב גם כן מסירים. בתום ההכנה מחלקים את הצלופח לחתיכות יפות, בערך כ5 ס"מ כל חתיכה, ואת החתיכות רצוי לייבש במגבת נייר.

במרק במחבת ובתנור

עם צלופח תזכו להכין שלל מנות נהדרות. הוא יכול לככב במרקים ובמגוון מנות עיקריות, ופה נציין שצלופח מטוגן מאוד פופולארי, כאשר כלל הברזל הוא לטגן אותו היטב משני הצדדים, עד שמופיע קרום חום טעים להפליא. אלו עוד מנות אפשריות? ניתן להכין תבשיל גולש עם צלופח, ניתן להכינו בתנור כשהוא מצופה בפירורי לחם ועוד – קיימים שלל מתכונים יצירתיים ופשוטים.

Call Now Button גלילה למעלה