fbpx

צ'אך בשר

צ'אך בשר איכותי

לא מעט חלקים מובחרים מגיעים מהאזור האחורי של העגל וכזה הוא גם נתח הצ'אך, אותו רבים מכירים במגוון שמות נוספים, קרי "צג הכסף",פיקנייה, צ'ך, צ'אק וירכה, כאשר תמיד הכוונה זהה – מיוחסת לאותו נתח אחורי משולש שמלווה בשכבת שומן עשירה. באמצעות צ'אך ניתן להכין מגוון מעדנים, קרי סטייק עסיסי, רצועות בשר מוקפצות וכמובן רוסטביף. אוהבים נתחים רכים במיוחד? חפשו אחר "שפיץ צ'אך" – חלק איכותי שנהדר עבור צלייה קצרה על האש.

מבקשים רעיון למנת צ'אך מעולה?

מבקשים רעיונות למנות נהדרות בהן הנתח מככב? חפשו מתכוני קדירה מלווים בצ'לי ודובדבנים מיובשים, ביחנו תבשילים מרוקאים, תבררו לגבי מוקפצים שבין היתר כוללים קשיו ובצל ירוק ואפילו שווה לבחון מנה ישראלית – מנת שווארמה מלווה בנתחי צ'אך, טחינה, רוקט וחציל שרוף.

כל חלק והייעוד שלו

בעיקרון נתח צ'אך מצויד בשני חלקים עיקריים. החלק העליון שכבר ציינו ("שפיץ צ'אך") אידאלי עבור הכנת רוסטביף במידת עשייה מדיום רייר, כאשר את הגיד העבה שמצוי לכל אורך הנתח מומלץ מראש להסיר, אך את השומן בהחלט מומלץ להשאיר – מוסיף עושר של טעמים. מה עם החלק התחתון? החלק התחתון של הצ'אך לגמרי אינו מקופח, אלא גם לו יש ביקוש נרחב, במיוחד עבור מי שאוהב תבשילים מהירים. החלק התחתון מאוד מתאים לטחינה והקפצה, כך שניתן לייצר ממנו מגוון נרחב של מנות נהדרות.

Call Now Button גלילה למעלה