גבינת אמנטל

אמנטל

גבינת אמנטל מגיעה אלינו משוויץ מעמק "אמה", והיא יוצרה לראשונה עוד במאה ה13. כיום קיים מגוון נרחב של גבינות אמנטל שמיוצרות במדינות נוספות (כולל ישראל), אך רק אלו שנוצרו בעמק אמה ורק אלו שמשתייכות לסוג Allgäuer Emmentaler שמיוצר בגרמניה מנופפות בגאון בסטטוס AOC – תו תקן צרפתי יוקרתי. מי שמבקש לוודא שהגבינה אכן מקורית, יכול להיעזר בתו התקן, אך גם יכול לעצום עיניים ולבחון האם הוא מזהה טעם מתקתק אגוזי עדין ואף מעט פירותי, כזה שמזוהה עם המקור.

עבור הקרמה ופשטידות

מדובר בגבינה קשה וצהובה שמאופיינת בחורים גדולים ומרשימים ובמרקם אלסטי. לגבינה ריחוף קל של טעם פיקנטי עדין, ועל כן היא מאוד שכיחה במגוון מאכלים ברחבי אירופה וארה"ב, ובעיקר מככבת בכריכים, אך בהחלט לא רק! גבינת אמנטל גם אידאלית עבור הקרמה והזהבה של מאכלים בתנור (קרי גרטן), עבור תבשילי פונדו (היא ניתכת ממש בקלות), עבור מילוי של קישים ופשטידות ואפילו עבור הכנה של עוגיות מלוחות.

טיפ עבור שמירה והגשה

גבינה זו לרוב עשויה מחלב בקר ולפני החיתוך היא מגיעה בגלגלי גבינה ענקיים שנעים בין 60 ל130 ק"ג. אם מבקשים ליהנות ממנה לאורך זמן, מומלץ לאחסן אותה בתוך נייר אלומיניום ולשמור במגירת הירקות. כמו כן, לפני ההגשה מוטב להוציאה מהמקרר כשעה מראש, וזאת כי היא הכי טעימה כאשר היא מוגשת בטמפרטורת החדר.  

Call Now Button גלילה למעלה