גבינת גרוייר

גבינת גרוייר

גבינת גרוייר הינה שוויצרית. גבינה זו מביאה עמה מסורת ארוכה לצד ניסיון רב, וזאת כי היא מיוצרת מאז המאה ה21. טעמה של הגבינה הולך ומשתבח עם הזמן, אך בעיקרון טעמה אגוזי מתוק, משולב עם נגיעות מלוחות. תהליך ההבשלה הבסיסי אורך כחמישה חודשים ובתומו הגבינה מקבלת את מרקמה הגרגירי.

גבינת גרוייר – שילובים מומלצים

אם נבקש להשוות את גבינת גרוייר לגבינות אחרות, נציין שהיא מזכירה במעט את האמנטל, אך היא יותר חלקה ורכה. בנוסף, היא נמסה היטב ועל כן נהדרת עבור הכנת פונדו גבינות, במיוחד אם משלבים גבינת אמנטל. כמו כן, הגבינה נהדרת עבור אפייה, וזאת בשל טעמה העדין שמעניק מקום לטעמים נוספים. למה עוד היא מתאימה? מרק הבצל המפורסם מקבל בברכה נגיעה של הגבינה, הקורק מסייה חובר אליה נהדר, המאכל קורדון בלו עושה עמה חסד וכל עוד מגרדים אותה בנדיבות, היא מקפיצה כל מנת סלט ופסטה.

הליך הייצור – גבינת גרוייר

תהליך ההכנה מורכב ודורש דיוק רב. מתחילים מחימום חלב גולמי במכלי נחושת (בטמפרטורה של 34 מעלות), מוסיפים אנזים הגבנה ומחכים עד שמופרשים מי גבינה. את החלב המוחמץ מבשלים ב43 מעלות ואט אט מעלים ל54 מעלות. לאחר מכן יש לסחוט, להמליח, להוסיף בקטריות, להפוך צד מדי יומיים ועוד, כאשר ההבשלה עשויה לקחת יותר משנה. לבסוף נציין שאם מבקשים לשתות משהו לצד הגבינה, ביחרו בבקבוק יין לבן, אך גם בירה "בוק" וסיידר תפוחים יהוו השלמה ראויה.

לתגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Call Now Button גלילה למעלה