יין רוזה

יין רוזה

יש לא מעט סוגי יינות רוזה, אך אלו היותר מומלצים מגיעים מאזור דרום צרפת וספרד. יין רוזה בעל גוון ורדרד שקוף והוא מיוצר מענבים אדומים, כאלו שנמעכו והושרו עם הקליפה לאורך יממה או שתיים, כאשר בנקודה זו נקבל מגוון נרחב של יינות רוזה, כאלו שבעיקר נבדלים בהתאם לאופי ההכנה.

חמש שיטות ייצור ליין רוזה:

  1. סחיטה ישירה – סחיטת ענבים ללא הפרדת הקליפה, מהלך שמוביל ליינות מאוד עדינים ולגוון ורדרד חלוש.
  2. השריה – השיטה הקלאסית, בה מועכים ומשרים את הענבים ודי מהר מפרידים מהקליפה. יינות אלו יהיו בעלי אחוז אלכוהולי נמוך ויעניקו תוצאה רעננה.
  3. דימום – השיטה הנפוצה בה מסירים חלק מזערי של תירוש ממיכל התסיס שמיועד ליין אדום, כך שמתקבל יין רוזה בעל אחוז אלכוהול יחסית גבוה.
  4. סינון דרך פחם פעיל – שיטה פחות מומלצת אך עדיין קיימת, בעיקר על מנת להציל יינות פחות מוצלחים. באמצעות סינון דרך פחם פעיל, מקבלים יין רוזה חיוור בצבעו.
  5. ערבוב – מערבבים יין אדום עם יין מבעבע ובכך מקבלים "שמפניית רוזה", זו שמיוחסת לאזור שמפיין.

אפריטיף מושלם

יין רוזה מאופיין בטעמים פירותיים והוא נחשב קליל, בעל מבנה עדין והוא משאיר אחריו חמיצות מרעננת. מומלץ להגישו בטמפרטורה שנעה בין 7 ל 10 מעלות והוא הולך נהדר עם מגוון מנות קלילות, אך בעיקר ידוע כאפריטיף מושלם, כזה שמתלווה לקינוח וחותם בקלילות את הארוחה.

 

 

Call Now Button גלילה למעלה