כריך גבינת אמנטל צהובה ואנטיפסטי

זמן הכנה: 20 דקות

זמן בישול: 40 דקות

סך הכל: 60 דקות

כריך אנטיפסטי בליווי גבינת אמנטל

גבינת אמנטל מגיעה אלינו משוויץ, ואם דייק מ"עמק אמה". מדובר בגבינה צהובה יחסית קשה ובעלת חורים גדולים. היא מאופיינת בטעם פיקנטי עדין והיא נהדרת בפונדו גבינות ובשלל כריכים, ופה אנו מציעים שני מתכונים עבור כריך טעים במיוחד שדורש מעט יותר מלחמנייה טרייה, חסה ופרוסת גבינה.

מצרכים לאנטיפסטי:

• 3 קישואים חתוכים לאורך
• 3 פלפלים חתוכים
• דלעת חתוכה לקוביות
• 4 גזרים חתוכים לרבעים
• 3 בצלים סגולים חצויים לרוחב
• פטריות שלמות
• שמן זית
• פלפל שחור גרוס
• 2 שיני שום כתושות
• 2 כפיות עלי תימין

*ניתן להוסיף כל ירק עונתי

אופן הכנה

מסדרים את כל הירקות על תבנית אפייה, מעסים עם שמן זית ובוזקים את התבלינים, מכניסים לתנור שחומם מראש ל200 מעלות, אופים כ40 דקות ומוציאים. עתה מחכים שהירקות יתקררו מעט, לוקחים ג'בטה טרייה (טריות היא שם המשחק), מורחים בנדיבות רוטב פסטו (או טפנד זיתים), מוסיפים מהירקות שהוצאנו מהתנור ומעל הכול מפזרים כשלוש פרוסות אמנטל. מה עתה? מכינים כוס בירה קרה ומתכננים ביס מושלם.

חלופה מהירה

מבקשים חלופה מהירה? הכינו כריך שווה מהשילוב הבא: 5 עלי בזיליקום, פרוסות אמנטל גבינה צהובה, זיתי קלמטה מגולענים, עלי רוקט, עגבניות שרי חתוכות ומלח גס. את הכול מסדרים בשכבות כפי שאוהבים, וכך תוך שתי דקות עומדים מול כריך טעים במיוחד, כזה שכיף להגיש לחברים ושסוגר ארוחת ערב שווה.

Call Now Button גלילה למעלה