לחמניות עם גבינת מנצ'גו

זמן הכנה: 45 דקות

זמן בישול: שעתיים

סך הכל: שעתיים ו-25 דקות

מתכון לחמניות עם גבינת מנצ'גו

גבינת מנצ'גו מציגה כ 100 סוגים שונים, אך עדיין בארץ היא לא קיבלה את הכבוד שלו היא ראויה, ופה אתם מוזמנים להכיר אותה דרך מתכון טעים במיוחד שכיף לנשנש בכול חלק מהיום. מדובר בלחמניות גבינות שאינן מצריכות הרבה עבודה ואינן מצריכות סכין ומזלג.

חומרים לבצק:

  • 4 כוסות קמח לחם
  • כף שמרים יבשים
  • כף מלח (שטוחה)
  • 2 כפות סוכר
  • 1/3 1 כוסות מים
  • 50 גרם חמאה רכה (הוציאו מראש מחוץ למקרר)

חומרים למלית:

  • 4 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • חצי צרור של פטרוזיליה קצוצה גס
  • 4 שיני שום קצוצות היטב
  • כ10 עלי בזיליקום
  • 50 גרם קשקבל (מגוררת)
  • 150 גרם מנצ'גו (חתוכה לקוביות קטנות)
  • קליפת לימון מגוררת

שלבי הכנה

שמים במיקסר עם וו לישה את הקמח, מלח, סוכר וחמאה, וכעבור כמה שניות מוסיפים אט אט את המים (אין למהר לשים את הכול), עד לכדי בצק דביק במעט וממשיכים ללוש כ8 דקות – ברגע שמקבלים בצק רך מפסיקים. במקום חמים מניחים את הבצק מכוסה עבור התפחה (אמר להכפיל את הנפח) ובמקביל מערבבים את חומרי המלית (למעט השמן). בתום ההתפחה מרדדים את הבצק למלבן ומורחים את המלית, מייצרים רולדה וכל 3 ס"מ פורסים פרוסה. את הפרוסות מניחים בתבנית משומנת עבור התפחה נוספת (כשעה) וכשהתנור מגיעה ל 180 מעלות אופים כחצי שעה ונהנים מכל ביס.

Call Now Button גלילה למעלה