פיצה ריבת פטל וגבינת ברי

זמן הכנה: 15 דקות

זמן בישול: 30 דקות

סך הכל: 45 דקות

מתכון לגבינת ברי

גבינת המלכים היא ללא ספק גבינת ברי. גבינה בעלת ארומה של אגוזים ומרקם יחסית נוזלי, עובדה שהופכת אותה לאידאלית עבור מגוון נרחב של תבשילים. מחפשים מתכון לגבינת ברי שמשלב בין קינוח לארוחה ושישאיר את האורחים עם רושם חזק ורצון לגנוב את המתכון? תנסו את המתכון הבא: מתכון לפיצת ריבת פטל וגבינת ברי.

רכיבים לבצק:

  • 3 כוסות מים פושרים
  • 2 כפות שמרים
  • 1 כף סוכר
  • 1/2 כוס שמן
  • 1 קילו קמח
  • 1 כף מלח

רכיבים לפיצה:

  • 80 גר' גבינת ברי
  • מעט שמן זית
  • כוס פטל טרי
  • 1/3 כוס ריבת פטל
  • חופן אגוזי פקאן מסוכרים
  • נגיעה של דבש
  • כפית של רוזמרין קצוץ

עוברים להכנה

הוראות הכנה לבצק

מערבבים את הסוכר, השמרים והמים בקערה גדולה ונותנים לעיסה לנוח כדקה. לאחר מכן מוסיפים קמח, מלח ושמן ושוב מערבבים היטב. עתה לשים על משטח מקומח עד לכדי קבלת בצק נעים למגע ולא דביק. את הכול מעבירים לקערה מעט משומנת, מכסים בניילון נצמד ומניחים לבצק לתפוח במשך כחצי שעה / שעה.

 שלב ההרכבה

מחממים את התנור ל230 מעלות, את הבצק מרדדים לצורת עיגול (בקוטר של 20 ס"מ) ומניחים אותו בתבנית שמכוסה בנייר אפייה. את הבצק מורחים במעט שמן זית, מעל מניחים את פרוסות הברי וברווחים מפזרים ריבת פטל, חצי מכמות הפטל הטרי ועלי רוזמרין. לאחר כ10 דקות מוודאים שהבצק הוזהב והגבינה הותכה. המראה מרשים? מוציאים החוצה, מפזרים את הפטל הטרי שנותר ומטפטפים בעדינות דבש – בתיאבון!

Call Now Button גלילה למעלה