זמן הכנה: חצי שעה
זמן בישול: 0
סך הכל: חצי שעה
אחת המנות היותר קלילות ומרהיבות היא מנת קרפצ'יו בקר, כאשר האגדה מספרת שהמנה הומצאה לכבודה של דוכסית שחיה בוונציה בשנות החמישים של המאה העשרים. מאז ועד היום נעשו אינסוף ווריאציות מענגות, כך שבאמת בכול פעם ניתן לגוון, ותוך כמה דקות ליהנות ממנה נהדרת ומרשימה. להלן מתכון לקרפצ'יו שאנחנו אוהבים במיוחד:
לוקחים את הנתח, מקפיאים אותו לחלוטין ולאחר מכן מפשירים חלקית. את הנתח המופשר (חלקית) פורסים לפרוסות דקיקות ככול הניתן ומסדרים על גבי צלחת שטוחה. על הבשר מפזרים מלח גס ושום קצוץ ויוצקים מעט שמון זית שחומם מראש במיקרוגל (מוביל לצריבה קלה). במקביל לוקחים קערית ומערבבים בה את המיץ לימון והסויה ויוצקים כף אחת על פני כל הצלחת. עתה לוקחים קערה ומערבבים בה את העלים הירוקים עם המיץ לימון והשמן זית וחופן מהסלט מפזרים במרכז המנה. מה עתה? נגיעה קטנה שמוסיפה הרבה: מוטב לפזר מעל גבינת פרמז'ן.
על אותו עיקרון ניתן להוסיף תפוזי דם, ליים וכדומה, אך פה נזהיר מראש שמנת קרפצ'יו מנצחת היא כזו שלא מתחכמת יותר מדי, כך שיש לשחק היטב עם איזונים ולכוון לתוצאה עדינה – בתיאבון.