פיצה ריחנית עם גבינת גאודה

זמן הכנה: חצי שעה

זמן בישול: שעתיים ורבע

סך הכל: שעתיים וחצי

מתכון לפיצת גבינת גאודה

גאודה ללא ספק הגבינה הנפוצה ביותר בהולנד והיא מרשימה במראה השלם שלה – כשהיא מוגשת ככיכר גדולה ועגולה. גבינת גאודה עיזים מצופה בפריפין צהוב או אדום ועוד במאה ה14 היא הייתה ידועה כגבינת החצר של המלכים. לאורך השנים היא כבשה גם את השוק הישראלי, וכאן נציג מתכון מנצח (ולו עבור חג הפסח) שבו מככבת הגאודה בכבודה ובעצמה.

חומרים לבצק:

  • כוס מים (לא עד הסוף)
  • כפית שטוחה של מלח
  • כף שטוחה של סוכר
  • ביצה גדולה
  • 11/4 כוס קמח מצות
  • 3/4 כוס קמח תפוחי אדמה

חומרים לרוטב:

  • 100 גרם רסק עגבניות
  • כפית מלח שטוחה
  • כף סוכר שטוחה
  • שן שום קצוצה
  • חצי כפית פלפל לבן
  • חצי כוס מים
  •  

מצרכים משלימים:

  • כף שמן קנולה עבור שימון הבצק
  • כף שמן קנולה לשימון התבנית
  • 25 גרם חמאה

חומרים עבור התוספת

  • 80 גרם גבינה צהובה
  • 50 גרם גבינת פרמזן
  • 50 גרם גבינת גאודה מגורדת
  • לטופינג אפשר להוסיף מה שבא לכם (ברוקולי, פטריות, זיתים שחורים וכו)

שלבי הכנה:

לשים את מרכיבי הבצק לכדי בצק רך ויציב, מורחים עליו שמן, לשים בשנית ומניחים לבצק לנוח כ10 דקות. בינתיים לוקחים תבנית (מס' 28) ופותחים בה את הבצק. בתום שלב זה מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש ל180 מעלות. עתה מערבבים את מצרכי הרוטב ורק לאחר שהבצק יוצא מהתנור מורחים בנדיבות ומפזרים מעל רצועות חמאה. לכל התענוג מוסיפים גבינות (את שלושת הסוגים) ומכניסים מחדש לתנור לעוד רבע שעה. בתיאבון.

Call Now Button גלילה למעלה