קיש פטריות גבינת ברי ובצל

זמן הכנה: 45 דקות

זמן בישול: 35 דקות

סך הכל: שעתיים

מתכון לגבינת ברי

כל מי שמגיע אל מעדניה הוד השרון מבקש לחגוג עם הטעמים הנהדרים והגבינות המצוינות ועל כן המעדניה (המקום עבור גבינות הוד השרון) בין היתר מציעה לא רק מבחר עשיר של גבינות, אלא גם מתכונים משגעים. להלן מתכון מנצח עבור גבינת ברי!
***מתאים ל8 מנות

מצרכים למילוי:

  • 2 בצלים קטנים פרוסים לרצועות
  • 2 חבילות פטריות שמפיניון פרוסות לרצועות
  • שמן לטיגון
  • מלח בישול

מצרכים לבצק:

  • גרם קמח לבן
  • 160 גרם קוביות של חמאה קרה
  • 1/4 כוס מים צוננים
  • 5 כפות שמנת לבישול
  • כפית סוכר
  • כפית מלח

עוברים להכנה

במיקסר מעבדים חמאה וקמח עד לקבלת תערובת מפוררת בגודל אחיד. בזמן שהמיקסר ממשיך לפעול מוסיפים שמנת לבישול ואט אט גם מים – עד שמתקבל כדור יציב ואחיד. את הבצק מרדדים, עוטפים בניילון נצמד ושמים במקרר לחצי שעה, אותה מנצלים עבור טיגון הבצל.

ברגע שהבצל מזהיב מוסיפים פטריות, מלח ופלפל (לפי הטעם) וכעבור חמש דקות מסננים נוזלים. את הבצק מרדדים, מסדרים בתבנית של קיש, דוקרים את התחתית במזלג ומחזירים למקרר לחצי שעה נוספת. לאחר חצי שעה מוציאים מהמקרר, מוזגים לתוכו את התערובת פלוס רצועות הגבינה, ואת הכול מכסים ברוטב. מכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות ובמשך כ35 דקות אופים, עד שמתקבל גוון זהוב.

מצרכים לרוטב:

  • 3 ביצים
  • פלפל
  • מלח
  • מיכל שמנת מתוקה

מצרכים לקישוט:

  • גבינת ברי מעודנת
Call Now Button גלילה למעלה