סלמי סרבלד

סלמי סרבלד

הסלמי הנו נקניק מעושן שמגיע אלינו מהמטבח הפשוט והעשיר בניחוחות וחומרי גלם איכותיים, מהמטבח האיטלקי. הסלמי מלווה אותנו לאורך עשרות שנים, וזאת כי גם אם כיום יודעים להגישו במסעדות יוקרה, הרי שבעבר הוא שימש את איכרי הכפר שביקשו לשמר את הבשר יקר הערך בטמפרטורת החדר לאורך זמן.

מרכיבי הנקניק

מקור השם סלמי מגיע אלינו מהמילה האיטלקית ""Salatura שמשמעותה היא להמליח, ואכן בין היתר הסלמי כולל מלח, הן עבור אפקט הטעם והן עבור אפקט השימור. מלבד מלח, הסלמי גם מכיל שורה של עשבי תיבול ואף יין, כאשר בסלמי המודרני גם נהוג להכניס מרכיבים נוספים שמזרזים את אפקט התסיסה ושמשמרים את הנקניק באופן יותר משמעותי. עם זאת, מי שמחפש נקניק יותר בריא, יימצא שלא מעט יצרנים נמנעים מהוספה של חומצות מלח חנקני, כך שבין היתר הנקניק נחשב יותר אורגני.

סוגים

מי שאוהב סלמי מודע לעובדה שקיימים אינספור סוגים, וביניהם סלמי סרבלד. סוג זה נחשב יותר יבש והוא עשוי מנתחים מובחרים שעוברים טחינה מאוד דקה. הרבה מנקניקי סלמי סרבלד משמרים את המסורת ההונגרית שכוללת תסיסה מבוקרת, ייבוש ממושך ועישון קר. כמו כן, גם בנישה זו ניתן למצוא תתי נדבכים, קרי קופצ'סקי סרבלד שאינו כולל מים ונחשב מאוד רך, סרבלד טאלין בעל טעמים עדינים, סרבלד איטלקי שמאופיין בטעמים מאוזנים, קרמליובסקי סרבלד שמציע טעמים אגוזיים ועוד.

Call Now Button גלילה למעלה