רוסטביף

רוסטביף

מי שאוהב בשרים, בוודאי מכיר את המנה רוסטביף, אותו נתח בקר שעובר צלייה ממושכת בתנור, כאשר אין מדובר בכל נתח, אלא לרוב בוחרים בסינטה (נתח שנלקח מגב הפרה), אך הנתח גם יכול להיות פילה (נתח רך שנלקח מהחלק האחורי של הפרה), שייטל (חלק אחורי שנחשב מאוד עסיסי), או אנטרקוט (נתח עתיר בסיבי שומן ושנלקח מבין הצלעות).

איך מכינים רוסטביף?

על מנת לקבל את התוצר רוסטביף, לוקחים את הנתח הרצוי, משמנים ומתבלים כהלכה, ואם הנתח אינו מספיק שומני, נוהגים להטמיע בו פיסות שומן. לאחר שהנתח מוכן, מעלים אותו לצלייה. לרוב מתחילים את התהליך בטמפרטורה גבוהה (בכדי לאטום את הנתח) ולאחר מכן מנמיכים טמפרטורה באופן מתון. הליך זה דורש מומחיות, וזאת כי החוכמה היא להגיע לרמת עשייה מדויקת, מבלי שרואים מה קורה בפנים. לאחר שהנתח מוכן, פורסים ומגישים, אך לפני שמתנפלים, יש להניח לנתח לעמוד כ15 דקות, וזאת בכדי לאפשר לנוזלים הפנימיים להתמצק.

ארוחה מרשימה

לאורך שנים הרוסטביף החזיק בתואר "המאכל הלאומי" של אנגליה, ועם השנים הוא נדד מהמנות העיקריות למגוון כריכים שווים.  גם בארץ הוא נחשב יוקרתי ותמיד מרשים כל שולחן חג, במיוחד כאשר הוא מוגש כנתח שלם. מכאן שרבים בוחרים להשקיע בנתח איכותי ולצד עבודת מטבח מהירה ופשוטה, זוכים להגיש מנה שנראית ומרגישה גורמה. מבקשים המלצת הגשה? תצלו לצד הרוסטביף תפוחי אדמה  ותכסו את הנתח בחרדל דיז'ון, דבש, פלפל שחור וטימין.

לתגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Call Now Button גלילה למעלה