דים סאם

דים סאם

דים סאם הנו מונח סיני למאכל עממי ופירושו "נגיעות קטנות", ואכן מאכל מאודה זה טומן בחובו תשומת לב מרבית לצד הקפדה יתרה, וזאת כי המינונים חשובים, הבצק צריך להיות מאוד דק ואילו הכמות של המילוי חייבת להיות מדודה. 

סוגי דים סאם

בעיקרון המונח "דים סאם" מיוחס לארוחה סינית שמושתת על מנות קטנות, כאשר ניתן לזהות את האזורים השונים בסין בהתאם למילויים. כיום גם בארץ מכירים שלל מנות. בין היתר הישראלים מכירים את ה"גיוזה" שמגיעה מאודה או מטוגנת והיא מלאה בירקות או לחלופין בבשר. ישנו ה"וונטון" שמוגש בתוך מרק צלול. ישנן ה"באו" שאלו לחמניות מאודות שלרוב מגיעות עם ממרח ירק מתוק ועוד.

מקור המאכל

מי שביקר במסעדת דים סאם מקורית נהנה מחוויה מלאה. במסעדה עובר מלצר שדוחף עגלה מלאה בכלי אידוי שמכילים מנות מגוונות. אם נלך מעט אחורה, נמצא שמנות אלו הגיעו מבתי התה שהיו מגישים בסין תה לעובדי האדמה, וכאשר הסינים גילו שהתה מסייע לעיכול הם חיפשו מאכלים מתאימים, כך שאט אט נולדו מנות הדים סאם.

טעם של זיכרון

עבור רבים, מנות אלו לוקחות את הטועם לטיול בעולם, למקומות בהם התוודעו לראשונה לאותו מאכל עדין, קטן וכה מדויק, כך שכיף גדול להיתקל במאכל זה גם בארץ ובכול פעם מחדש ליהנות משלל המילויים, הצורניות והטעמים. מכאן שאם מבקשים להיזכר בטיול, או פשוט ליהנות ממאכל שתמיד משתלב היטב, טוב להכיר מעדניה שמציעה מבחר איכותי ומגוון מטעמים נוספים, קרי פירות ים, דגים מעושנים ועוד.

Call Now Button גלילה למעלה