קלאמרי

קלאמרי

קלאמרי הנו אחד המאכלים הפופולאריים והאהובים ברחבי העולם. קיימים מגוון זנים, כאלו שנבדלים האחד מהשני בצורה ובאיכות. כך למשל אלו שמגיעים מצפון הארץ יהיו יחסית ארוכים ומחודדים, אלא שמגיעים מדרום הארץ יהיו יותר עגלגלים, יש כאלו שמיובאים שלמים מהמזרח הרחוק (במצב קפוא), יש כאלו שמיובאים לאחר שהם כבר חתוכים לטבעות וכדומה. פה נציין שאם ניתן, מוטב להשיג קלמרי מקומי וטרי, משמע מוטב לרכוש קלמרי טרי בחורף וקלאמרי קפוא בשאר השנה.

שיטות ההכנה של הקלאמרי

את הקלאמרי ניתן לאכול חלוט, מטוגן, על הפלאנצ'ה ואף כמרכיב עיקרי בפסטה, כך שכל עוד הוא מנוקה, טרי ועשוי נכון, הרי שהוא יקפיץ כל מנה. אחד ממאכלי הקלאמרי היותר נפוצים מתייחס לחתיכות מטוגנות קלות בתוך בלילה, וזאת לצד לימון ומלח – כך פשוט כך טעים, ואם אתם מכירים את המנה, נראה שגם אתם ישבתם במסעדה איטלקית, יוונית, או באחת המסעדות של אמריקה הצפונית, מאלו שמתמחות בהגשת פירות ים.

מאפייני טריות

טריות מהווה קלף מכריע ועל כן נציין שחשוב לבחון את האיכות בהתאם למראה ולריח. כל עוד הקלאמרי ורדרד סגול והטקסטורה מרשימה, הרי שהוא טרי, אך אם הצבעים נראים מרוחים ומקוטעים, הרי שהקלאמרי אינו טרי. מבחינת ריח, ככול שריח הים יותר מעודן, כך ניתן להיות יותר רגועים שהקלאמרי טרי. כמו כן, כל עוד הקלאמרי טרי, ניתן לשמור אותו במקרר לא יותר מ3 ימים.

Call Now Button גלילה למעלה