פוזילי פסטה

פוזילי פסטה

הילדים יגדירו פסטה זו כפסטה ביסלי, ולו בשל הצורה המוכרת, אך המבוגרים יבחרו להגדיר את צורתה כספירלה (או כבורג). מדובר בפסטה מסורתית שמקורה באזור קמפניה (דרום איטליה). אל הסוג הזה הרוטב נדבק בקפידה אך במידה – לא כפי שהוא נכנס לחללים הפתוחים שמציעות פסטות אחרות.

רטבים מומלצים

פוזילי פסטה בעיקר מתאימה לסלטים קרים ולמנות קדירה, אך כמובן שגם תמצאו אותה לצד רוטב העגבניות הנצחי. כמו כן, היא הולכת נהדר עם רוטב נפוליטנה, רוטב ראגו ורוטב על בסיס ירקות, קרי רוטב חצילים, רוטב מושתת פלפלים וכמובן רוטב שמן זית, שום, זיתים וצלפים.

בישול נכון

פוזילי פסטה נהוג לבשל במשך כ12 דקות, בליווי מלח, אך ללא שמן, וזאת כי תוספת של שמן במים מפריעה לרוטב להידבק כראוי, ולמרות שפסטה זו מגיעה עם שטח פנים יחסית גדול, עדיין תוספת של שמן במים מהווה מכשול.  

מתכון לפוזילי פרימוורה

אחד מהמתכונים שיותר מזוהים עם הפסטה האיטלקית מתאים בעיקר לסוג זה לפסטה פוזילי. מה עושים? מטגנים 2 שיני שום, מוסיפים רצועות גמבה, עיגולי קישוא, בצל קצוץ, קוביות חציל ומעט פלפל חריף (תלוי ברמת החריפות שאוהבים). את הכול מבשלים על אש קטנה כרבע שעה ובמקביל מביאים את הפוזילי לרמת עשייה אל דנטה. ברגע שהפסטה מוכנה מוסיפים אותה לסיר של הרוטב, מערבבים את הכול היטב (ובעדינות), ומגישים כלאחר כבוד בצלחות עמוקות.

Call Now Button גלילה למעלה