פסטה ריגטוני

פסטה ריגטוני

פסטה ריגטוני הנו אחד משלושת הסוגים העיקריים של סוגי הפסטה שמיישרים קו עם המונח המקצועי "פנה". מכאן שבאיטליה נוהגים להכין "פנה לישה", "פנה חלק" ואת הסוג הנ"ל: "פנה ריגטה" שגם מכונה "פסטה ריגטוני", כאשר המונח "ריגטה" מתייחס לחריצים שמאפיינים את המבנה.

רטבים מומלצים

פסטה ריגטוני נראה כמו צינורות קצרים ומחורצים לאורך. בשל החריצים, סוג הפסטה משווע לרוטב כבד, כזה שנדבק היטב לחריצים אך שאינו סמיך מידי, וזאת כי בין היתר הרוטב צריך לעבור בצינור החלול. מכאן שלפסטה ריגטוני נהוג לחבר רטבים בשריים ומפטריות, ואף מדובר בתוספת נהדרת עבור מנות בשריות, קרי מנות עגל ונקניקיות.

רעיון למנה קרה

לצד שלל מנות חמות, נציין שסוג זה גם אידאלי עבור סלטים קרים – סלטי פסטה, וזאת הודות לעיצוב שנוח לאכילה, המבנה שמאפשר לרוטב לחדור פנימה והודות למרקם הנגיס. מכאן שאם רק תוסיפו לפסטה ריגטוני רוטב וויניגרט, ירקות טריים ואנשובי, תצאו עם מנה מנצחת.

רעיון למנה חמה וצמחונית

מבקשים רעיון מרענן לרוטב צמחוני, בריא ומאוד טעים? ובכן תבשלו את הפסטה עד לרמה של אל דנטה, תאדו שום בשמן זית, הוסיפו חבילה של עלי תרד ולאחר שמאדים את הכול מסננים מהנוזלים המיותרים (משאירים מעט בצד עבור השלב הסופי). עתה מוסיפים צנוברים, מתבלים כפי שאוהבים ולבסוף מערבבים הכול עם הפסטה. מה עתה? מגישים לצלחת לצד סלט ירקות רענן.

Call Now Button גלילה למעלה