fbpx

מתכון להמבורגר על האש

זמן הכנה: חצי שעה

זמן בישול: שעה

סך הכל: שעה וחצי

איך מכינים המבורגר עסיסי על האש?

ישראלים מאוד אוהבים אוכל איכותי, מאוד אוהבים בשר איכותי ומאוד אוהבים המבורגר עסיסי עטוף בלחמנייה שמנמנה מקושטת בחסה, בצל ועגבנייה, ופה נעניק מתכון מנצח להכנת המבורגר על האש, אך ראשית נציין שבין אם אוהבים להוסיף למנה כמון או גבינה שווה, על דבר אחד לא ניתן להתפשר – מתכון מנצח לברביקיו המבורגר מתחיל בבשר איכותי ונגמר בצלייה חכמה. שנתחיל?

מצרכים:

  • חצי קילו שפונדרה טחון
  • חצי קילו בשר צלעות בקר טחון
  • 100 גרם שומן כבש טחון
  • פלפל שחור גרוס
  • מלח הימלאיה (או אטלנטי)
  • שום גבישי (או טרי כתוש)
  • 150 מ"ל מי סודה

ליד:

  • צ'ילי
  • כמון
  • בצל מקורמל

עוברים לעשייה

בכלי קטן מערבבים את התבלינים ביחד עם מי הסודה הקרה, בקערה שנייה מערבבים את הבשר והשומן ולאחר מכן שופכים את התבלינים על הבשר. מנקודה זו מערבבים בעדינות – אינכם רוצים שהשומן יתפרק. בצד מכינים תבנית עם נייר אפייה ובעזרת מכשיר ייעודי (בורגר פרס) מכינים את ההמבורגרים – בין 100 ל 250 גרם. עתה מכניסים את ההמבורגרים שמונחים על נייר האפייה למקרר, לפחות למשך שעה.

על האש

מעבירים את ההמבורגרים למנגל שחומם מראש ומכסים את המכסה, כך שהעסיסיות נשמרת. מחכים 4 דקות והופכים צד (לא הופכים יותר מפעם אחת(. מחכים 4 דקות נוספות ומוציאים ישירות לתוך לחמנייה טרייה שמכילה את כל התוספות הרצויות, כולל גבינות מובחרות שמשדרגות פלאים את המנה.

Call Now Button גלילה למעלה