fbpx

מתכון למנגל מושלם עם בייקון

בייקון ברביקיו

זמן הכנה: 15 דקות

זמן השרייה: מינימום 12 שעות

סך הכל: 6 דקות על האש

מתכון למנגל מושלם עם בייקון

אוהבים בייקון ומבקשים לקחת אותו מחוץ למחוזות המחבת ולהביא אותו ישירות ללהבה הגלויה של המנגל? יש כמה דברים שמוטב לדעת, כי אולי המתכון פשוט, אך יש כמה כללי יסוד. שנתחיל?! ראשית חשוב להבין אלו חלקים מיועדים למאכל על המנגל, אם כי מראש נציין שמוטב לרכוש צלעות חזיר מעושנות. אם השקעתם בעישון או אכן מצאתם (צלעות חזיר מעושנות), רק צריך להניח את הנתחים כ 2 דקות על המנגל בכול צד וזהו – אתם מסודרים. עם או ללא מפית זוהי כבר בחירה שלכם.

הכירו את הנתחים הבאים:

  • צלעות – צריכות לשבת במירנדה
  • צוואר – הצוואר מפיק את הסטייקים העסיסיים ביותר שניתן לבקש. פה חשוב לווד שהחתיכה לא יותר עבה מס"מ, וזאת כדי שרמת העשייה תאפשר אכילה נעימה.
  • בייקון – נתח בשר חזיר ממולח. מגיע מאזור הבטן, הגב או הצדדים. אידאלי לשדך למגוון מנות. כך למשל מתחבר נהדר עם שיפודי שרימפס.
  •  

קבלו 2 כיוונים מנצחים של מתכונים:

בייקון משודך לשיפודי שרימפס

לוקחים את פרוסות השרימפס הנקיות (והמנוגבות במגבת נייר) וכל פרוסה עוטפים בפרוסת בייקון דקיקה. רוצים ליצור עניין? בין לבין תניחו בצל ירוק קצוץ – גם מרענן וגם מוסיף צבע. סה"כ מניחים כ2 דקות כל צד על האש ומהר מאוד אפשר להתחיל לטרוף.

צלעות ברוטב ברביקיו

ציינו שצלעות חזיר הולכות נהדר עם רוטב ברביקיו. קבלו מתכון מנצח ופשוט ליישום:

מרכיבים לרוטב הברביקיו:

  • כוס דבש
  • כוס קטשופ
  • 4 כפות רוטב סויה
  • 5 שיני שום מעוכות
  • 1/4 כוס שמן רגיל לטיגון
  • 1/4 כוס חומץ
  • מעט פלפל שחור גרוס
  • 1/2 כפית צ'ילי כתוש

מתחילים להכין

מערבבים הכול ביחד, שופכים בתבנית מרובעת וטובלים בתוכו את הצלעות. עתה עוטפים בניילון נצמד, מכניסים למקרר ומדי שעתיים הופכים צד. סה"כ יש להשאיר במשרה כ12 שעות (עד 48 שעות). כדי שהנתחים יגיעו לטמפרטורת החדר, מומלץ 3 שעות לפני העלייה למנגל להוציא מהמקרר. הגיע הזמן? כדי לאטום את הבשר צולים כל צד כ 2 דקות וכדי להשלים את העשייה צולים כל צד במשך כ6 דקות נוספות. בתיאבון!

Call Now Button גלילה למעלה