זמן הכנה: 15 דקות
זמן בישול: 30 דקות
סך הכל: 45 דקות
גבינת המלכים היא ללא ספק גבינת ברי. גבינה בעלת ארומה של אגוזים ומרקם יחסית נוזלי, עובדה שהופכת אותה לאידאלית עבור מגוון נרחב של תבשילים. מחפשים מתכון לגבינת ברי שמשלב בין קינוח לארוחה ושישאיר את האורחים עם רושם חזק ורצון לגנוב את המתכון? תנסו את המתכון הבא: מתכון לפיצת ריבת פטל וגבינת ברי.
הוראות הכנה לבצק
מערבבים את הסוכר, השמרים והמים בקערה גדולה ונותנים לעיסה לנוח כדקה. לאחר מכן מוסיפים קמח, מלח ושמן ושוב מערבבים היטב. עתה לשים על משטח מקומח עד לכדי קבלת בצק נעים למגע ולא דביק. את הכול מעבירים לקערה מעט משומנת, מכסים בניילון נצמד ומניחים לבצק לתפוח במשך כחצי שעה / שעה.
שלב ההרכבה
מחממים את התנור ל230 מעלות, את הבצק מרדדים לצורת עיגול (בקוטר של 20 ס"מ) ומניחים אותו בתבנית שמכוסה בנייר אפייה. את הבצק מורחים במעט שמן זית, מעל מניחים את פרוסות הברי וברווחים מפזרים ריבת פטל, חצי מכמות הפטל הטרי ועלי רוזמרין. לאחר כ10 דקות מוודאים שהבצק הוזהב והגבינה הותכה. המראה מרשים? מוציאים החוצה, מפזרים את הפטל הטרי שנותר ומטפטפים בעדינות דבש – בתיאבון!