זמן הכנה: 20 דקות
זמן טיגון: 5 דקות
סך הכל: 25 דקות
גם אם טרם יצא לכם להגיע לאותו כפר ציורי שבצפון מערב צרפת שעונה לשם "קממבר", אתם עדיין יכולים ליהנות כאן בארץ מאותן גבינות שמייצגות אותו בגאווה. גבינת קממבר צרפתית (ומקורית) מיוצרת מחלב פרה שאינו מפוסטר והיא ידועה בריח חזק שמגרה את בלוטות הטעם. להלן מתכון קרמי במיוחד, אך גם בריא ויצירתי:
את עלי החסה קורעים עם הידיים ולהם מוסיפים את הבצל, העגבניות והאגוזים. את הגבינה טובלים בביצה טרופה בפירורי פנקו וישר למחבת לוהטת עבור טיגון. לאחר שלב זה מערבבים את שמן הזית עם הצ'ילי, מוסיפים מלח ומערבבים. עתה עוברים לשלב ההרכבה, כאשר אחת השיטות היותר מרשימות היא להגיש את הסלט בצלחת לבנה יפה, את הגבינה המטוגנת להניח בראש הסלט ומעל הכול להזליף את הרוטב, כך שהמראה מייצר רצון עז לערבב היטב הכול ולהכניס לפה.
אין זו הגזמה לומר שאוכלים עם העיניים ועל כן העדיפו צלחת לבנה שטוחה ומהודרת. בנוסף, אין להתמהמה – מרגע שהגבינה מוכנה מהרו לערוך את השולחן ולהגיש את הסלט. בתיאבון.