fbpx

חומץ בלסמי

לצד העובדה שלרבים יש בבית שמן זית משובח, לא רבים מספיק מודעים לאיכויות הקולינריות (והתזונתיות) של הבלסמי. אז מיהו אותו חומץ בלסמי, מהו תפקידו ומהן האיכויות שלו? ובכן חומץ בלסמי מגיע אלינו מצפון איטליה, וכיום בכול מסעדה שווה הוא מככב. מכאן שאם גם אתם תוהים האם להכניס למטבח הפרטי חומץ בלסמי, אספנו עבורכם מספר עובדות מרתקות.

חומץ בלסמי

עם מה משתלב חומץ בלסמי?

ראשית נתחיל מטעמו. הבלסמי ניחן בטעם מרוכז שנע בין חמוץ למתוק. טעמו המיוחד מסייע להבליט טעמים נוספים שמצויים במנה, ועל כן הוא מייצר טוויסט נהדר, אם בסלטים, אם במרקים ואם בשלל ירקות מבושלים, כאשר הרבה פעמים הוא מהווה בסיס עבור שלל רטבים מיוחדים. מה עוד? הוא עשוי לייצר הפתעה במנת גלידה מובחרת, לשדרג מנת בשר (או מנת פסטה) ואפילו לייצר קינוח מתוחכם שמסתכם בתותים טריים ונגיעה מאותו רוטב מכשף.

מעט שעושה הרבה

כל היופי בחומץ בלסמי, זה שאין צורך לשים הרבה. לא פעם מספיק להזליף כמה טיפות כדי לייצר את ההבדל הרצוי, כך שבהחלט שווה להשקיע מדי תקופה ברוטב בלסמי איכותי. אז מיהו אותו רוטב בלסמי? מדובר בחמצון של אתנול – חומר שמצוי באופן טבעי בבירה, ביין, בשיכר תפוחים, או בכל משקה אלכוהולי. כיום ישנו חומץ בירה, חומץ בן יין, חומץ מאלט וכמובן חומץ בלסמי. מכאן שאם מעוניינים במעט שעושה הרבה, בתוספת קולינרית שבין היתר נחשבת בריאה ובאופן כללי אם מחפשים להפיח חיים בשלל מנות – מוזמנים להכניס למטבח הפרטי חומץ בלסמי איכותי.

Call Now Button גלילה למעלה