גבינת טום

רבים אומרים גבינת תום כאילו מדובר בסוג מאוד מסוים, אך האמת היא שהמונח "תום" מתייחס לקבוצת גבינות שמקום הייצור שלהן הנו הרי האלפיים הצרפתיים שבשווייץ, ואף מדובר בקבוצת גבינות שיש מאחוריהן דרך ייצור מאוד ספציפית.

גבינת טום היא יחסית דלת שומן

את גבינות התום מייצרים מחלב דל שומן, כך שגבינות אלו ניחנות באחוזי שומן מאוד נמוכים. מכאן שאם אוהבים גבינות ובו זמנית חושבים על המשקל, הרי שמדובר בבחירה מבטיחה. לרוב גבינת תום עושים מחלב עזים, אך גם מחלב כבשים ניתן למצוא מגוון סוגים, כגון גבינת תום דה סבואה שמלווה בעובש ובעלת מרקם מעט קרמי. מבחינת טעמים, נציין שקיים מנעד נרחב של סוגי גבינות תום, ועל כן גם קיימים שלל טעמים. לצורך הדוגמה ניתן למצוא גבינת תום מלווה בניחוח אגוזים, קרמל, חמיצות עדינה וריחות עמוקים של אדמה.

מחפשים רעיונות מגניבים לשילובים?

גבינת תום משתלבת נהדר בשלל כריכים וסלטים, כאשר גם בטמפרטורות גבוהות הגבינה מהווה תוספת חשובה (תוספת של גבינת תום בסלט חם מהווה חגיגה). מה עוד? כל מי שאוהב פונדו גבינות לא מוותר על מרכיב של גבינת תום וכל מי שאוהב פסטת גבינות מוטב שישלב גבינת תום, אם כי בהחלט שקיימות גבינות נוספות שיהפכו כל מנת פסטה פשוטה למנת פסטה מרהיבה. מה עוד? גם קישים, פריטטה ופשטידות מקבלות נהדר תוספת של גבינת תום. מה ליד? רק יין לבן!

Call Now Button גלילה למעלה