גבינת מנצ'גו

גבינת מנצ'גו

גבינת מנצ'גו משתייכת לגבינות הקשות והיא ידועה בטעמה הפיקנטי והעדין. הסגנון שלה ספרדי והיא מגיעה אלינו מחבל "לה מאנצ'ה" שבספרד. מי שטעם את הגרסה המקורית בוודאי זיהה את טעמו הייחודי של חלב הצאן (ובפרט של חלב הכבשים) ואת הטעם העמוק ששולח את התודעה לצאן שמלחך עשב באחו.

בכריך ובסלט

חובבי הגבינה מוצאים עבורה שימושים רבים, כי לצד העובדה שנפלא להגישה כפי שהיא לצד כוס יין, גם טוב לדעת שניתן לאפות עמה מגוון מאפים מפתיעים ובנוסף היא מהווה תוספת ראויה עבור מגוון כריכים וסלטים קלילים, כאלו שמבקשים לשלב טעם עוקצני וארומטי. כמו כן, היא אידאלית עבור טאפאסים ואם מבקשים לשלבה כקינוח, מוטב להגישה לצד פירות מתוקים, קרי תאנים. מבקשים ללוות אותה בשתייה חריפה? כל ליקר מתוק בעל ארומה עשביית יהווה התאמה מלאה.

תהליך ההבשלה

גבינת מנצ'גו שמגיעה עם שילוב האותיות AOC מעידה שהיא אכן מספרד (צירוף האותיות מהווה תו רשמי ספרדי). מבחינת תהליך ההבשלה, הוא אורך בין חודשיים לשנתיים וככול שיותר נחכה, כך טעמים מלוחים ואגוזיים יהיו יותר מורגשים, כאשר גבינה צעירה נזהה באמצעות מרקמה הקשה וצבעה הייחודי שנע בין קש לצבע ענברי כהה. 

גבינת נדודים

בעבר היו נוהגים לקחת אותה כצידה אידאלית לדרך, וזאת כי היא נשמרת לאורך זמן בטמפרטורה קרירה, והיא מהווה מקור נהדר עבור צריכת אנרגיה (לרוב מכילה סביב ה45% שומן). אי לכך הן הבדואים והן הספרדים מכירים בה בתור "גבינת נדודים".  

 

Call Now Button גלילה למעלה