גבינת פקורינו

גבינת פוקרינו

גבינת פקורינו עשויה מחלב כבשים. היא מגיעה אלינו מרומא, עובדה שמסבירה מדוע סוגים רבים קרויים "פקורינו רומאנו", אם כי בהחלט שגם קיימים סוגים נוספים, כאשר האי סרידניה שסמוך לאיטליה ידוע לטובה בייצור המוני של הגבינה.

מאיפה מגיע השם פקורינו?

השם "פקורינו" נוגע למקור של החלב – באיטלקית "פקורה" היא כבשה. כמו כן, טעות לחשוב שגבינת פקורינו מיוחסת לגבינה אחת, אלא מדובר ב"שם משפחה" שמתייחס לגבינות שעשויות מחלב כבשים. כך למשל רק בארץ היעד איטליה ניתן למצוא כ – 12 סוגי גבינות, כאשר כל סוג מזוהה עם אזור אחר באיטליה ומציע מנעד שונה של טעמים.

סוגים ומאפיינים

שנצלול מעט פנימה? ובכן פקורינו רומנו ניחנת במעט חורים, בארומה חריפה ובצבע צהוב בהיר. פקורינו שמגיעה מטוסקנה ניחנת בארומה יחסית עדינה, בצבע צהוב בהיר, בגוף רך ובקרום שעשוי להגיע בגוון שחור. פקורינו שמגיעה מסרדו עשויה להציע טעמים יחסית מתוקים או לחלופין חריפים וצבעה יחסית לבן. פקורינו שמגיעה מקרוטונז מציעה 3 סוגים שמשפיעים על המרקם, על הצבע ועל הטעם. מכאן שגבינת פקורינו מציעה שלל טעמים, ועל כן מי שאוהב את הטעם הבסיסי של חלב כבשים, מוזמן ליהנות מחגיגה של טעמים.

ומה ליד?

גבינות פקורינו מאפשרות לייצר אינספור מתכונים מפתיעים בעלי טעמים עמוקים. מכאן שלצד העובדה שגבינת פקורינו הולכת נהדר עם מאפים וסלטים, גם מעניין לציין שהיא משתלבת מעולה עם מתוקים, כגון דבש ושוקולד. לאור הדברים גבינת פקורינו עשויה להוות תוספת משמעותית בשלל מנות ראשיות, אך גם אפריטיף מבטיח לצד יין צעיר.  

גבינות נוספות שיש לנו במעדניה

גבינת צ'דר

גבינת צ'דר

הגבינה מגיעה אלינו מכפר קטן באנגליה העונה לשם צ'דר. עם השנים התחילו להכין את הגבינה באזורים נוספים, כך שמהמטבח הביתי היא עברה למטבח המקצועי. מדובר בגבינה קשה בעלת צבע שמנת על גבול הכתמתם (תלוי אם מוסיפים לה צבע מאכל) שמציעה ארומה חריפה ושלל טעמי אדמה. פופולאריות מובילה בממלכה המאוחדת ובארה"ב גבינת צ'דר מאוד פופולארית. לאור

Read More »
גבינת רוקפור

גבינת רוקפור

יש לא מעט גבינות כחולות נהדרות, אך אם נבקש להכריז על מלכת הגבינות הכחולות, ללא ספק נבחר בגבינת הרוקפור. גבינת רוקפור הנה גבינה חצי קשה שעשויה מחלב כבשים, כאשר נכון להיום רק גבינות כחולות שהבשילו בעיירה שיושבת בדרום צרפת (רוקפור סור סולזון) רשאיות לשאת בשם התואר. סיפורה של גבינה אחד המאפיינים היותר מובהקים של הגבינה

Read More »

גבינת טום

רבים אומרים גבינת תום כאילו מדובר בסוג מאוד מסוים, אך האמת היא שהמונח "תום" מתייחס לקבוצת גבינות שמקום הייצור שלהן הנו הרי האלפיים הצרפתיים שבשווייץ, ואף מדובר בקבוצת גבינות שיש מאחוריהן דרך ייצור מאוד ספציפית. גבינת טום היא יחסית דלת שומן את גבינות התום מייצרים מחלב דל שומן, כך שגבינות אלו ניחנות באחוזי שומן מאוד

Read More »
גבינה כחולה

גבינה כחולה

לא כל אחד אוהב גבינה כחולה, אך מי שכן, נהנה מהיצע מובחר ומרתק של גבינות, בהן מככב אותו צבע עמוק ושבהן העובש מקבל מקום של כבוד. העובש שעשוי מתרבית פטריות (מוחדר ע"י הזרקה) מאכל את הגבינה ומוביל לאותו טעם פיקנטי ייחודי. פה ראוי לחדד שאין לטעות שמדובר באלמנט בעייתי ואף ההיפך הוא הנכון, פטריות אלו

Read More »
פרובולנה גבינה על האש

פרובולנה – גבינה על האש

גבינת פרובולנה מגיעה אלינו היישר מאיטליה. מדובר בגבינה חצי קשה בעלת נגיעות פיקנטיות. היא עשויה מחלב פרה ויש מקומות שבהם נוהגים ליישן אותה לפחות כ4 חודשים. אם אכן בוחרים בכך, מוסיפים למרכיבים אנזים העונה לשם "ליפאז" – אנזים שמקורו בחלב עזים. מי שינסה גבינה זו יגלה נדבך נוסף של חריפות. מכאן שכיום נמצא שני סוגים

Read More »
גבינת מנצ'גו

גבינת מנצ'גו

גבינת מנצ'גו משתייכת לגבינות הקשות והיא ידועה בטעמה הפיקנטי והעדין. הסגנון שלה ספרדי והיא מגיעה אלינו מחבל "לה מאנצ'ה" שבספרד. מי שטעם את הגרסה המקורית בוודאי זיהה את טעמו הייחודי של חלב הצאן (ובפרט של חלב הכבשים) ואת הטעם העמוק ששולח את התודעה לצאן שמלחך עשב באחו. בכריך ובסלט חובבי הגבינה מוצאים עבורה שימושים רבים,

Read More »
Call Now Button גלילה למעלה