גבינה כחולה

לא כל אחד אוהב גבינה כחולה, אך מי שכן, נהנה מהיצע מובחר ומרתק של גבינות, בהן מככב אותו צבע עמוק ושבהן העובש מקבל מקום של כבוד. העובש שעשוי מתרבית פטריות (מוחדר ע"י הזרקה) מאכל את הגבינה ומוביל לאותו טעם פיקנטי ייחודי. פה ראוי לחדד שאין לטעות שמדובר באלמנט בעייתי ואף ההיפך הוא הנכון, פטריות אלו מסוג "פניציליום" מוכרות היטב משלל תרופות.

גבינה כחולה

סוגים והגדרות לשוניות של גבינה כחולה

קיימים שלל סוגי גבינות כחולות. בין היתר נציין את גבינת הרוקפור, הקמבזולה, הדורבלו, הגורגונזולה, הסטילטון ועוד, כאשר חלק מהגבינות מגובות בהגנה משפטית, כזו שמאפשרת לוודא שאכן מדוברבגבינה המקורית – בגבינה שיוצרה בשיטות מסורתיות ושמגיעה מהיעד שבו היא פותחה.

אגדת עם

אם נעצור רגע להזכיר אגדת עם, נציין שכל הסיפור הקולינרי של גבינות כחולות מתחיל לפני מאות שנים כאשר רועה צאן שכח במערה כריך עם גבינה. כעבור מספר שבועות חזר אותו רועה צאן למערה וגילה שהעובש מהלחם נצמד גם לגבינה. 

מחפשים כיוונים?

גבינה כחולה הולכת נהדר עם פירות, אך גם מהווה חגיגה בשלל סלטים ירוקים, במנות פסטה, במאפים, בפיצות, בטארט טאטן בצלים מקורמלים, בלביבות ירק, בלזניה ועוד. מכאן שגבינה כחולה מהווה תוספת מוערכת בשלל מנות, היא מגרה את הדמיון והיא תמיד מפתיעה בשלל טעמים, כך שמספיק לרכוש גבינת רוקפור מקורית מצרפת ופעם שנייה גבינת רוקפור מיעד אחר, בכדי להיחשף למגוון נהדר של טעמים.

גבינה כחולה
Call Now Button גלילה למעלה